Franklin Sleuyter Foundation

Franklin Sleuyter

"Toen Inge Deley en fotograaf Pieter Clicteur mij contacteerden met het plan om een boek uit te geven over orgaandonatie maar dan uitsluitend met onderwaterfotografie, was ik eerlijk gezegd verrast. Ik was verrast en geïntrigeerd door de combinatie van de verschillende elementen waartussen ik niet meteen het verband zag. Ons eerste gesprek heeft mij echter direct overtuigd om dit project met de Franklin Sleuyter Foundation te steunen.

 

heArt geeft immers exact weer wat wij als Stichting beogen: het taboe rond orgaandonatie doorbreken en mensen informeren en sensibiliseren om zich als donor te registreren. Fotograaf Pieter Clicteur vertaalt deze doelstellingen op artistieke wijze. Een kunstzinning fotoboek als heArt benadert het thema op een positieve, verfrissende manier en helpt zo om de maatschappelijke terughoudendheid rond orgaandonatie om te buigen en het onderwerp bespreekbaar te maken. De Franklin Sleuyter Foundation verleent daarom met veel enthousiasme en van harte zijn medewerking aan dit bijzondere boek.

 

In heArt schenken bekende Vlamingen als broze, kwetsbare mensen hun hart. Een groot en genereus gebaar. Niet alleen is het hart de motor van ons lichaam, de symboliek van het hart geeft de foto’s een extra dimensie en diepere betekenis. Dit boek zet orgaandonatie en de Franklin Sleuyter Foundation op een unieke manier in de kijker. Ik ben dan ook fier dat wij met Pieter Clicteur, in mijn ogen een van de meest talentvolle jonge fotografen, dit project mochten realiseren.

heArt eindigt tenslotte met een oproep, een warme oproep om je te laten registreren als orgaandonor. Een kleine moeite, die een groot verschil kan maken."

 

www.fs-foundation.be